14613c773156ecb67efaeb036180698a
top of page

Boekentip: Self Love Talk - Merel Teunis
Het boek Self Love Talk kreeg ik cadeau van een vriendin die het exemplaar toevallig dubbel in haar kast had liggen. Ik kende Merel Theunis niet en had nog nooit van haar gehoord, maar ik was wel benieuwd. Ondertussen ben ik fan van het boek, omdat haar persoonlijk verhaal zo herkenbaar is. Merel ging op 24-jarige leeftijd bijna in burn-out (ik helemaal), werd vroeger ook heel hard gepest op school en was daardoor ook helemaal niet aardig tegen zichzelf. Ze legde een lange weg af, werkte hard aan haar mindset en startte haar eigen, succesvolle bedrijf. Face the fear and to it anyway, zegt ze in haar boek.


Zelfliefde werd voor mij doorheen mijn burn-out ook een belangrijk thema en een aantal dingen die ik nu door wil geven aan mijn lotgenoten haalt zij ook aan in haar boek. Zalig herkenbaar! Doorheen het boek deelt ze dus niet alleen persoonlijke stukjes, maar ook een heleboel tips en voorbeelden van hoe je lief kan zijn voor jezelf. Er was één passage uit haar boek dat zó hard binnen kwam bij mij dat ik er dagenlang van moest huilen. Het zette voor mij zóveel in een ander perspectief en gaf me opnieuw een boost in mijn helingsproces. Daarom wil ik die passage vandaag graag met jou delen:


“Je lichaam is de essentiële basis van je leven op aarde. Je lichaam zorgt ervoor dat jij een gelukkig en gezond leven kunt hebben en het biedt jou de kans om je doelen na te jagen, vakantie te vieren, te werken, te dansen, verliefd te zijn, plezier te maken, te genieten en te doen waar jij gelukkig van wordt. Zonder een gezond lichaam ben je nergens. Het werkt hard om ons elke dag van nieuwe energie te voorzien en je leven optimaal te kunnen leven. En toch zijn we doorgaans best hard tegen datzelfde lichaam.”

Voor mij was dit echt een eye-opener. Pas na het lezen van deze passage kon ik ook merkbaar aardiger zijn voor mezelf en mijn lijf. Ik had mijn lichaam jarenlang als een verrader beschouwt omdat ik op jonge leeftijd in een burn-out terechtkwam. Het voelde alsof mijn leven van me werd afgepakt, terwijl ik nu kan zien dat ik eigenlijk mijn lichaam jarenlang genegeerd had en zélf schuld had aan mijn burn-out. De shut-down die ik onderging was mijn redding. Pas nu kan ik oprecht dankbaar zijn voor mijn lichaam en voor alles wat het dagelijks voor me doet. Het was de start die ik nodig had om nog meer op mijn voeding te letten en supplementen in te nemen waar nodig, zodat ik mijn lichaam alles kan geven wat het nodig heeft. Want enkel wanneer ik het beste doe voor mijn lichaam, kan mijn lichaam optimaal functioneren.


Ondertussen kan ik eerlijk zeggen dat ik en mijn lichaam het elke dag ietsje beter met elkaar kunnen vinden. Ik werk hard aan het doorbreken van ongezonde gewoontes en beperkende gedachten/patronen. Sinds ik vaker mediteer ervaar ik ook minder stress in mijn lijf en merk ik het sneller op wanneer ik als stressreactie onbewust ineengedoken zit met mijn schouders. Daarnaast probeer ik ook de discipline aan de dag leggen om minstens 5x per week aan yoga te doen, omdat ik merk hoe stijf mijn lijf over de jaren heen is geworden. Ik wil nu echt een team vormen met mijn lichaam en proberen om er altijd goed naar te luisteren. En heel eerlijk: dat lukt op sommige dagen beter dan op andere, maar gelukkig is elke dag een nieuwe kans om het te proberen.


Het maakt me ook wel nieuwsgierig.. Hoe is de relatie tussen jou en jouw lijf? Zit dat al optimaal of is het nog een work in progress? Laat het me gerust weten in de comments!

Wil je het boek graag zelf eens lezen? Je vind hier* de link naar het e-boek. Heb je het boek al gelezen? Laat me dan gerust weten wat je er van vond en wat jij er uit mee nam!


Heel veel liefs,


Nikki.
*Dit is een affiliated link. Dat wil zeggen dat wanneer jij via deze link een aankoop doet, ik hier van Bol.com een extraatje voor krijg. Er komen voor jou geen extra kosten bij, maar je helpt er wel een onderneemster mee haar dromen waar te maken. Een perfecte win-win situatie dus!


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page