14613c773156ecb67efaeb036180698a
top of page

Hey Girlie!

Ik vind het niet verwonderlijk dat je op deze pagina terechtgekomen bent en graag iets meer over mij te weten komt. Ik weet zelf ook graag wie ik voor me heb en ik kan me voorstellen dat dit bij jou hetzelfde is!

 

Ik ben Nikki en in 2013 kreeg ik te maken met een burn-out én een depressie. Als 24-jarige vrouw voelde dit als een enorme klap. Ik was nog zo jong, hoe kon ik nu al een burn-out hebben? Burn-out was toch iets voor oudere mensen die al langer op de werkvloer stonden? Ik was zo boos dat mijn lichaam me verraden had, dat ik altijd zo moe was en een tijdje bijna niets meer kon zonder hulp of hartkloppingen en paniekaanvallen. Doordat ik niet meer mee kon met de maatschappij en nu eerst voor mezelf moest gaan zorgen verloor ik 2 van mijn beste vriendinnen. Dat kelderde mijn zelfbeeld. Ik voelde me onzeker, niet interessant genoeg en iemand die het niet waard was om voor te vechten. Opnieuw was ik boos, ik werd afgerekend op iets waar ik zelf niet voor gekozen had! Het voelde zo oneerlijk en frustrerend, waardoor ik me doorheen de jaren heel vaak eenzaam, alleen en onbegrepen heb gevoeld. 

Gaandeweg ging het wel beter en leerde ik mijn eigen lichaam weer opnieuw kennen. Ik leerde grenzen stellen en beter voor mezelf te zorgen. Maar het is en blijft vermoeiend. Mijn lijf is altijd moe, ongeacht hoeveel uur ik geslapen heb. Ongeacht hoeveel yoga ik doe, hoeveel ik ga wandelen of hoeveel rust ik neem. Ongeacht hoeveel tijd ik neem om als hoog gevoelig persoon (of HSP'er) de prikkels te verwerken die elke dag op mij afkomen. Het is frustrerend om altijd zo moe te zijn dat het voelt alsof je twee keer zo hard moet vechten om vooruit te geraken. Het is frustrerend om altijd maar te moeten kiezen tussen dingen terwijl iemand met een "normaal" energieniveau kan doen wat ie wil. Mijn huisdokter stuurde me in 2023 door naar Algemene inwendige, waar ik volledig binnenstebuiten werd gekeerd in de zoektocht naar een reden achter mijn vermoeidheid. Begin 2024 kwam het verdict: Chronisch vermoeidheidssyndroom (of CVS). Opnieuw een harde klap, ook al had ik het resultaat wel verwacht. Mijn opdracht van de specialist? Blijven doen waar ik mee bezig ben.

Door dit alles weet ik dus als geen ander hoe belangrijk het is om aan zelfzorg te doen en mezelf elke dag opnieuw op de eerste plaats te zetten. Het is ondertussen één van mijn passies geworden om het stigma rond mentale gezondheid te doorbreken door op een eerlijke en transparante manier mijn eigen ervaringen en inzichten te delen. Ik voel gewoon dat hier nog héél veel werk rond is en dat sociale media nog veel te vaak enkel de goede kant van het leven laat zien. Daarnaast ben ik ook van mening dat burn-out een maatschappelijk  probleem is en geen individueel issue. Het moet altijd maar beter en meer en sneller, het is dus niet verwonderlijk dat zoveel mensen uitvallen en niet meer meekunnen met de ratrace waarin we geconditioneerd worden. Daarom deel ik the good, the bad and the ugly héél open op al mijn kanalen, om zo te laten zien dat iedereen het wel eens moeilijk heeft, maar dat die gevoelens eren daarom niet gelijk staat met mijn doelen opgeven.

Desondanks mijn vermoeidheid lukte het me om in 2021 mijn bedrijf op te starten en mijn boek "Wat een burn-out écht met je doet" uit te geven. In 2023 kwamen daar ook nog een blog en een podcast bij. Maar het gevoel van eenzaamheid bleef en ik merkte dat ik echt graag in contact wou komen met vrouwen zoals ik, die elke dag vechten tegen een oververmoeid lichaam en tegen onbegrip vanuit hun omgeving. En dus blies ik begin 2024 Tired Girlies in het leven, mijn gratis online community waar chronisch vermoeide vrouwen steun, herkenning en begrip kunnen vinden bij elkaar. Maar ik wilde ook iets kunnen aanbieden voor diezelfde vrouwen die tegelijkertijd ook op zoek zijn naar meer rust in hun leven. Die graag tips, tools en nog veel meer willen om op die manier beter te leren omgaan met hun vermoeidheid. Voor hen richtte ik mijn V.I.P. community op. 

En zo kwam ik dus -na een hele lange reis- meer en meer thuis bij mezelf. Ik leerde mezelf weer waarderen, leerde betere grenzen stellen, leerde om onvoorwaardelijk van mezelf te houden en mezelf ongegeneerd op de eerste plaats te zetten. Het lukte me om een bedrijf op te zetten dat mij in staat stelt om te verbinden, te ondersteunen en te begeleiden, ondanks mijn beperkte energie. Daar ben ik echt supertrots op! En dat wil ik voor jou ook, of het nu uit mijn aanbod voortkomt of uit dat van een ander. Gewoon puur omdat je het waard bent. En als ik het kan, dan kan jij het ook! Neem dus gerust eens een kijkje bij mijn aanbod om te zien of het iets voor jou is. De onderlijnde woorden in de vorige alinea brengen je rechtstreeks naar een bepaalde pagina, of kijk eens op de homepagina om een algemeen overzicht te krijgen van mijn gratis inspiratie en mijn professioneel aanbod. 

Heb je nog vragen of wil je nog graag iets anders weten dat met mijn aanbod te maken heeft? Ik hoor het graag! Neem snel en gemakkelijk contact met mij op via deze pagina.

Heel veel liefs en misschien tot snel?

Nikki.

bottom of page