14613c773156ecb67efaeb036180698a
top of page

Waarom we altijd zo druk bezig zijn meer kwaad dan goed doet

En hoe meer rust nemen mijn leven veranderde.


Wat mij het meest opvalt tijdens gesprekken met cliënten en vrienden is dat ze op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd én in hun lichaam. Vaak lijkt het alsof ze hopen dat ik hen op magische wijze op 1-2-3 van meer rust kan voorzien, maar helaas, zo machtig ben ik niet. Wat ik wel heb is geen magisch trucje, maar advies dat inzet en discipline vraagt.

 

Het is namelijk zo dat IK niks kan veranderen aan het gejaagde gevoel dat zij hebben. Misschien herken je het wel. Dat gevoel van onveiligheid? Van je gejaagd voelen en niet weten waar het vandaan komt? Die fysieke moeheid, die maar niet weg lijkt te trekken en alle momenten van je dag overheerst. Ik heb het zelf ook heel lang gehad en ik wou er ook wanhopig graag van af, dus ik weet hoe het voelt. Wat ik heb gemerkt is dat het vaak door een combinatie van één of meerdere van deze dingen komt:

·        Jarenlange conditionering: niet klagen, maar gewoon doorgaan.

·        Te weinig je grenzen beschermen

·        Altijd andere mensen op de eerste plaats zetten

·        Broodkruimels van anderen zien als volwaardige maaltijd

·        Weinig eigenwaarde/denken dat je niet beter verdient

·        Rust pas nemen als beloning na het afmaken van je to-do lijst

·        Rust geen prioriteit maken

·        Te weinig momenten creëren om tot rust te komen

·        Je schuldig voelen ALS je dan wel eens een keer rust neemt

·        Niet luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft.

 

Your body always knows and is constantly communicating with you. The question is: are you willing to silence your mind to start listening?

 

Ik weet helaas ook dat de oplossing niet bij een ander ligt, maar bij jezelf. In jezelf. Het is ook niet eerlijk om van een ander te verwachten dat die alle spanning bij jou wegneemt en jou heelt. En dat is het advies dat ik jou vandaag mee wil geven. Het leven is geen Disneyfilm, niemand gaat jou komen redden. Je zal het allemaal zelf moeten doen. Maar er is hoop, want je hoeft het ook niet helemaal alleen te doen!

 

Zoals ik al zei: I’ve been there. Ik weet dus wat je doormaakt en hoe vermoeiend het kan zijn. En ik kan eerlijk zeggen dat het beter met me gaat sinds ik mijn leven omgedraaid heb en van rust nemen een prioriteit heb gemaakt. Dat ging niet vanzelf, het vraagt heel veel energie en nog meer oefening, maar oefening baart kunst. Ik kan mezelf nu zonder schuldgevoel op de eerste plaats zetten en mijn grenzen aangeven. Ik doe elke week Wellness Wednesday, waarbij ik op geen enkele manier bereikbaar ben en mezelf lekker verwen. Ik doe thuis een spa dagje, maak lekker eten klaar en ik doe waar ik zin in heb. Wil ik de hele dag in bed lezen? Check. Wil ik een lange wandeling maken? Dat kan. Het geeft me gek genoeg méér energie om rust te nemen wanneer mijn lichaam daar naar verlangt. En op die manier moet mijn lichaam ook niet meer hard roepen en zelf op de stop knop te drukken. Want opnieuw door een burn-out gaan is iets wat ik écht wil vermijden.

 

Het doet zoveel deugd om te herbronnen dat ik spijt heb dat ik er niet eerder mee ben begonnen.

 

Zowiso heb ik nog wel eens last van “de trut in mijn hoofd”, zoals ik ze noem, die me vies aankijkt en met haar to-do lijst staat te wapperen. Maar meestal maakt het me niks meer uit. Ik heb geleerd dat de wereld niet vergaat wanneer ik mezelf eerst zet. Ik heb geleerd dat mijn to-do lijst nooit never ever af zal geraken, hoelang ik ook door blijf gaan. En bovenal heb ik geleerd dat rust nemen niet egoïstisch is, maar noodzakelijk; en dat de mensen die mij waarderen om wie ik ben dat zullen begrijpen. En als ze het niet begrijpen? Then they are not my people.

 

Ik hoop oprecht dat deze blog jou kan helpen om toch meer rust te nemen en jezelf meer op één te zetten. Moest je op zoek zijn naar een community van vrouwen die zich ook altijd maar fysiek moe voelen en op zoek zijn naar meer rust, dan vind je mijn nieuwe gratis online Tired Girlies community misschien wel fijn. Maar er is ook de VIP Girlies community, een aparte facebookgroep gecombineerd met een online platform waarin ik met jou actief aan de slag ga aan je mindset. In de V.I.P. Facebookgroep zullen er exclusieve lives, masterclasses en give-away's worden gedaan die nergens anders beschikbaar zullen zijn. En via het online platform vind je o.a. al mijn beste tips, tools en oefeningen om meer rust te vinden. Daarnaast krijg je ook gratis toegang tot bepaalde items in de webshop én krijgt exclusieve kortingscodes. Meer info daarover vind je hier.


Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met mij via deze pagina. En laat ook gerust een comment achter op deze blog om te laten weten wat je er van vond! Het zou me ook enorm helpen moest je hem willen doorsturen naar al je vriendinnen. Ik waardeer je steun echt enorm!


Heel liefs,

Nikki.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoe ik mijn zelfzorg kan blijven volhouden:

Mijn ultieme tips! In de huidige wereld van vandaag, waarin je altijd bereikbaar lijkt te moeten zijn, is zorgen voor jezelf en jezelf even afsluiten van alles en iedereen niet altijd even makkelijk.

Comments


bottom of page