14613c773156ecb67efaeb036180698a
top of page

Spring is in the air!

Af en toe krijgen we al een voorproefje van een paar zonnige dagen, maar tussendoor regent het ook nog enorm veel. Als iemand die in een groot appartementencomplex naast een autostrade woont, kan ik je vertellen dat die op regenachtige dagen 2x zoveel meer lawaai maakt dan wanneer het niet regent. Ik hoor je nu denken “maar wie gaat er dan ook naast een autostrade wonen?”. I get it. In my defence, toen wij hier kwamen wonen in 2014 was er opvallend minder verkeer én stond er ook nog een geluidsmuur die effectief werkte. Ondertussen zijn er veel wagens bijgekomen en is de geluidsmuur vervangen door een model dat niet zo efficiënt is. Het enige voordeel is dat ik maar op mijn balkon moet gaan staan om te weten of er file is, haha!


Maar ondertussen geeft de autostrade dus wel een aantal problemen, waaronder goed (door)slapen. Ik ben een héél licht slaper en zelfs wanneer ik een geluidsapp gebruik, is er in deze periode van het jaar gewoon té veel lawaai. Op dagen dat ik al volledig overprikkeld ben, is de geluidsapp er ook te veel aan. Hoewel de lente mijn favoriet seizoen is en ik hou van de zachtheid en het nieuwe leven dat erbij hoort, ben ik geen fan van de regen die het met zich meebrengt.


Sinds mijn burn-out is slaap voor mij nóg belangrijker geworden en wanneer ik niet genoeg slaap krijg, merk ik dat extra hard. Op zo’n momenten ben ik blij dat ik heb gekozen om te investeren in een noise-cancelling hoofdtelefoon! Ik vond het enorm moeilijk om een model te kiezen, maar de Sennheiser PXC-50II was het enige model waarbij het lawaai van in de winkel bijna geheel verstomde. Deze hoofdtelefoon is echter niet één van de goedkoopste modellen en vind ik het moeilijk om zoveel geld aan mezelf uit te geven. Maar nu ­­–twee jaar later– is het één van de beste investeringen die ik deed en heb ik er nog geen moment spijt van gehad!Hoe heeft dit mij geholpen?


De Sennheiser PXC-50II is op sommige dagen echt mijn beste vriend. Dingen die hiervoor onmogelijk leken, zijn nu opeens een stuk bereikbaarder. Zo ga ik bijvoorbeeld met een gerust hart naar de grote kermis hier (Sinksefoor), wetende dat ik niet na vijf minuten al zó overprikkeld ben dat ik huilend terug naar huis wil. En ’s nachts, wanneer ik niet kan slapen door het lawaai van de autostrade, zet ik gewoon mijn hoofdtelefoon op en speel ik heel zachtjes bosgeluiden af. Dit helpt me om te ontspannen en mijn stressniveau onder controle te houden. De batterij gaat enorm lang mee; handig dus voor lange nachten.


De over-ear kussentjes vallen goed over mijn oren, zijn zacht en irriteren mij niet, zelfs niet bij langdurig gebruik. Daarnaast is de hoofdtelefoon via Bluetooth verbonden met mijn GSM, zodat ik niet moet knoeien met draden of mijn GSM in de buurt moet houden. Wanneer ik telefoon krijg, kan ik gewoon opnemen en afleggen met een lichte aanraking op één van de over-ear pads. En ja, ook het geluid kan ik zo regelen, wat ik enorm handig vind!


Wonen in een groot appartementencomplex heeft zo zijn nadelen, zoals lawaai van andere bewoners, maar met mijn Sennheiser kan ik gewoon rustig in het moment blijven tijdens mijn werk of een meditatie/journal moment. Elk geluid valt zo goed als weg wanneer ik hem opzet, zelfs zonder het afspelen van muziek. Het enige dat ik moeilijk vind is dat ik mijn eigen hartslag hoor wanneer ik niets afspeel en dit triggert bij mij soms paniek. Ik rationaliseer het door te denken dat het goed is dat mijn hart nog werkt, anders zou ik er niet meer zijn. Dat is iets om dankbaar voor te zijn.


Wil jij dit ook?


De hoofdtelefoons van Sennheiser zijn niet goedkoop, maar zoals je hierboven al kon lezen zijn ze voor mij die investering dubbel en dik waard! Mijn model vind ik voorlopig nergens meer, maar moest je graag zelf een zo’n fancy headset willen, neem dan eens een kijkje via deze link* . Wil je ook graag een Sennheiser maar ben je op zoek naar een iets budgetvriendelijker model? Dan is deze hoofdtelefoon* iets voor jou! Lees ook altijd zeker de reviews na om er zeker van te zijn dat dit model wel bij je past en kijk even na of er een niet-tevreden, geld terug optie is.


Ik hoop dat je net als ik een hoofdtelefoon vindt die bij je past en die je helpt om je overprikkeling de baas te blijven. Laat het me gerust weten indien je nog vragen hebt of laat iets achter in de comments over je eigen ervaringen met Sennheiser of andere noise-cancelling modellen!


Tot snel!

Heel veel liefs,

Nikki.


*Dit is een affiliated link. Dat wil zeggen dat wanneer jij via deze link een aankoop doet, ik hier van Amazon een procentje voor krijg. Er komen voor jou geen extra kosten bij. Een perfecte win-win situatie dus!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page